Sporten in groep kan sedert kort terug (buiten)! 
Aangezien jullie het turnen al zo lang moesten missen, starten wij graag buitenlessen op tijdens de maand juni.
 
 
Dit zorgt voor een aantal beperkingen. We kunnen immers geen turnmateriaal gebruiken en lesgevers mogen de kinderen ook niet helpen bij oefeningen. Toch denken wij een aangenaam sportuurtje te kunnen voorzien met een aantal spelvormen, basisoefeningen, conditie, kracht, lenigheid,… 
Plus16 heeft dit reeds uitgetest en er was zeer veel enthousiasme. Daarom zullen wij dit tijdens de maand juni voorzien voor (bijna) alle groepen.
 
 
Je vindt hieronder het lesschema dat geldig is voor de ganse maand juni.
 
woe B5 19u tot 20u
zat B1 13u tot 14u
  B2 14u15 tot 15u15
  B3 15u30 tot 16u30
  B4 16u45 tot 17u45
zo plus16 en volhouders 17u tot 18u
 
De lessen gaan door op 1 van de buitenterreinen aan de sporthal. 
We hebben zoveel mogelijk geprobeerd deze lessen te laten geven door lesgevers die de kinderen kennen. Wegens examenperiode is dit echter niet altijd mogelijk.
 
Voor de kleuters zijn geen lessen voorzien. Aangezien de gymnastiekfederatie ons vraagt voldoende afstand te bewaren en aangezien de vaste kleuterlesgevers allemaal examens hebben, zagen we dit niet haalbaar.
 
De leden van acro en tumbling zitten (bijna) allemaal in een basisgroep en kunnen daar dus les volgen. Wie normaal gezien niet in een basisgroep turnt, kan aansluiten bij zijn leeftijdsgroep.
We bekijken wel nog de mogelijkheid om voor deze groepen een afsluitmoment te voorzien naar het einde van juni toe.
 
 
Waar moet je rekening mee houden als je één van onze lessen in juni wil volgen?
Het aantal sporters+lesgevers per groep mag maximum 20 personen zijn. Wij zullen dus werken met inschrijvingen om er voor te zorgen dat dit aantal niet overschreden wordt.
Je moet voor elke les apart inschrijven via een link die telkens bij het begin van de week zal verstuurd worden. Je vindt de link hieronder. Inschrijven kan nu dus voor de les van aanstaande woensdag en zaterdag. Voor plus16 en volhouders zijn inschrijvingen niet nodig. Inschrijven voor de les op woensdag kan tot woensdag 12u. Inschrijven voor de lessen op zaterdag kan tot vrijdagavond.
 
Bij heel slecht weer kan onze les uiteraard niet doorgaan. Je zal hiervan verwittigd worden via mail. Dit kan ook nog heel kort voor de aanvang van de les zijn. We streven er naar de lessen zoveel mogelijk te laten doorgaan. Enkel bij regen zal er vermoedelijk geannuleerd worden.
 
Zorg voor kledij  aangepast aan het weer, die tegen een stootje kan en sportschoenen. Er zijn geen kleedkamers ter beschikking. Zorg bij mooi weer ook voor bescherming tegen de zon.
 
Bij aanvang en einde van de les zal iedereen de handen ontsmetten. Wij voorzien hiervoor zelf handgel.
De kinderen en lesgevers moeten voldoende afstand bewaren
Ouders worden uiteraard niet toegelaten op het sportveld.
Wie ziek is of tot een risicogroep behoort, kan niet deelnemen aan deze lessen.
 
 
Wij denken dat het iedereen veel deugd zal doen om nog eens samen in groep te kunnen sporten. Schrijf je dus snel in!
Hervatting van de turnlessen!